Ugrás a főmenüre.

Szükséges a magyar felsőoktatás promóciója. De hogyan?


Elkezdődött a tanév Vietnámban is, így az AGA ismét folytathatja egyetemi tevékenységét. A magyar felsőoktatás promóciójának egyik legjobb módja az (az ideszervezett előadások mellett), amikor lehetőségünk van személyesen találkozni a diákokkal, és valamilyen ötletes tevékenységgel meg tudjuk őket mozgatni, miközben direkt és indirekt egyaránt folyamatosan kapcsolatban vagyunk a tulajdonképpeni tárgyunkkal.

blackboard.jpg
Az AGA a Nemzetközi Tanulmányok Tanszék diákjaival

Nem újdonság ez persze, minden külföldi szervezet, akár kormányzati szinten is ezt az utat járja: a kiszemelt helyi oktatási vagy egyéb intézményi partnereknél rendre ott "ülnek" az általában volunteer státuszú kollégák.

Az AGA hanoi képviselete a Vietnámi-Magyar Kulturális Klubbal közösen szervez újabb kiállítást, melynek alapötlete egy magyar eredetű fényképkollázs vagy inkább egyszerűen képösszeillesztés (sajnos még nem sikerült kiderítenünk, ki készítette az alábbi képet, akinek van információja, írjon nekünk).

NewYorkPalace.jpg

Az eredetieket bemutatva, azokhoz hasonló módon készítünk képeket közösen az egyetemistákkal. Összeülni a diákokkal és kiválasztani néhány régi, hanoi képet, kitalálni, vajon hol készülhettek (néha a helyszínt egyáltalán nem lehet felismerni), már magában izgalmas és jókedvre hangoló tevékenység. Ezt követően együtt megyünk el a beazonosított helyszínekre és készítjük el a fotókat, miközben - reményeink szerint - erről kisfilm is készül. A legjobban sikerült összeillesztésekből pedig kiállítást szervezünk, természetesen az ötleadó, magyar képekkel fölvezetve. Mindeközben szó esik a továbbtanulásról és arról, milyen előnyei vannaklehetnek egy magyarországi képzésnek. Ez az egyik módja, hogy a magyar felsőoktatás híre értelmezhető eredményekkel jusson el Vietnámba.

 

LyQuangAnh.jpg

A Vietnami Tiszteletbeli Konzulátus hivatalos oldala, az AHEAD Global gondozásában.