Ugrás a főmenüre.

Na most akkor Franz vagy Ferenc?

A kérdés érvénytelen

A Liszt-évben Hanoiban másodjára is emlékezetes Liszt-koncertet hallgathatott a nagyérdemű közönség november 4-én a Vietnámi Kultúra Házában. Az előadóművész, a holland Martyn Van Der Hoek (MVDH) a mi drága Vásáry Tamásunk módjára értelmezéseket adott, sztorizott is a közönségnek az előadott darabok között. A sok ismert és népszerű dallam közül izgalmas magyarázatot fűzött pl. a Dante-szimfónia bemutatott részletéhez, felcsendült Liszt Debussyhez vezető prelude-jének dallama is. A vietnámi közönség számára természetesen a "show" akkor teljesedett ki, amikor MVDH viet tradícionális dallamok feldolgozását mutatta be humorosan, az európai fülnek pedig a végezetül felcsendülő Bartók Román táncok c. "ötöse" jelenthette a torta habját.

MVDH.jpg

MVDH egyébként nem csupán Liszt-szeretete miatt kötődik némiképp a magyar kultúrához, de többek között Budapesten is tanult; számos elismerés mellett Nemzetközi Liszt-verseny díjas, holland zenei nagykövetnek is nevezik olykor, hisz sokat utazik, akárcsak Liszt a maga idejében - kihaknizza magát, mondhatnánk, de aki ilyen színvonalon és ilyen elegáns humorral teszi, azt mindenhol jogos szeretettel fogadják.

A rendezvényt az osztrák nagykövetség jegyezte, társszervezőként bevonva a magyar nagykövetséget - mindkét nagykövet ünnepi köszöntőt mondott.

labso.jpg
Nagyköveti lábshow

A közönségnek a felvezetőben valószínűleg az osztrák nagykövet szandálja jelenthette a feltűnő érdekességet, amelyre a magyarázatot a mai napig keressük a szerkesztőségben. Az előadás szünetében a Vietnámi Televízió számára készült összeállítás, melynek során Virág Attilát, az Ahead Global Szövetség fő támogatóját és tanácsadóját is interjú adására kérték föl.

 

VA int1.jpg

(A bevezető képen Liszt Ferencet a híres Moog-szintetizátorok között láthatjuk..)

A Vietnami Tiszteletbeli Konzulátus hivatalos oldala, az AHEAD Global gondozásában.