Ugrás a főmenüre.

Megújították az oktatási megállapodást Magyarország és Vietnám között

(Átvétel a kormányzati portálról)

Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter és Bui Van Ga vietnami oktatási miniszterhelyettes Budapesten aláírták a Magyar Köztársaság Nemzeti Erőforrás Minisztériuma és a Vietnami Szocialista Köztársaság Oktatási és Szakképzési Minisztériuma közötti 2011-2014-es évekre szóló oktatási együttműködési munkatervet.

A két ország között 1975 óta van kormányközi együttműködés az oktatás területén, azóta 3000 vietnami hallgató végzett a különböző magyarországi felsőoktatási intézményekben.

A most megkötött együttműködés alapján a magyar fél öt ösztöndíjas hallgatót fogad alapképzésre, vagy egységes, osztatlan képzésre, akik közül két hallgatót hazánk, hármat pedig Vietnam támogat. Az alapképzést elvégző hallgatók sikeres felvételi vizsga után mesterképzésen folytathatják tanulmányaikat. Az ösztöndíj elnyerésének feltétele középfokú végzettség legalább 75%-os érettségi vizsgaeredménnyel, 25 év alatti életkor, nőtlen/hajadon családi állapot. A leendő hallgatók tanulmányaik megkezdése előtt egy éves felkészítő tanfolyamon vesznek részt a Balassi Intézetben, annak érdekében, hogy megfelelő szinten elsajátítsák a magyar nyelvet.

A magyar fél ezen túlmenően három fő részére doktori ösztöndíjakat is biztosít, illetve ösztönzi, hogy a vietnami hallgatók minél nagyobb létszámban tanuljanak a hazai felsőoktatási intézmények költségtérítéses képzésén.

(kormany.hu)

A Vietnami Tiszteletbeli Konzulátus hivatalos oldala, az AHEAD Global gondozásában.