Ugrás a főmenüre.

Magasabb üzemanyagárak: magasabb szállítási költségek


The Saigon Times – A kamionok állandóan feltorlódnak a Hanoiból Saigonba vezető országúton. A szállítási költségek várhatóan legalább 15 %-al növekedni fognak a következő napokban az üzemaganyagárak emelése miatt. Luong Hoang Trung, a Ho Chi Minh-városi Szállítási Szövetkezet elnökhelyettese szerint többszáz tagjuk 15-2o% közötti emeléssel fogja kompenzálni az üzemanyagár durva emelkedését. Trung szerint az üzemanyag beszerzése a cégek költségeinek 4o%-át teszi ki, tehát elkerülhetetlen az azonnali tarifaemelés, hogy elkerülhessék a veszteségeket. Nguyen Van Thu, director of Tuan Lam Goods Transport Company in Binh Thanh District with a fleet of 30 container trucks, said the firm would increase fees on Friday for new transport contracts. A szervezet szinte összes nagy szállítmányozási cége nagy valószínűséggel emeli a tarifáit március 1-től, míg a kisebbek már elkezdték a kompenzációt. Elmondta azt is, hogy a Tuan Lam Vállalat kenőolaj és gumiáru beszállítói már jelezték, hogy termékeik árát 22%-al szeretnék emelni a napokban.

Ezalatt a saigoni taxivállalatok is bejelentették tarifaemeléseiket, ami a Ho Chi Minh-városi Taxi Szövetség elnöke, Ta Long Hy szerint 1o%-os lesz. Jelenleg kb. 12 ooo taxi fut Saigon utcáin átlagban 12 ooo dongos kilométerenkénti viteldíjjal.

Nguyen Huu Tuyen, a Vietnámi Vasúti Vállalat elnöke közölte, a vállalat a következő napokban hozza meg döntését a vasúti viteldíjakat illetően.  

A Vietnami Tiszteletbeli Konzulátus hivatalos oldala, az AHEAD Global gondozásában.