Ugrás a főmenüre.

Környezetszennyezés

A várható élettartam megrövidült a kézműves falvakban

VietNamNet - A Vietnámi Természetvédelmi és Környezetvédelmi Egyesület (VACNE) képviseletében Duong Thi beszámolt arról, hogy meggyőző méréseket végeztek a környezetszennyezés emberre gyakorolt káros hatásainak kimutatásának céljából. Az egyesület tagjai 12 tartomány 33 kézműves városát és falvát vizsgálták meg.

A falvakban interjút adó 1oo ember válaszaiból kiderült, hogy a helyi lakosok gyakran szenvednek légúti, emésztőrendszeri megbetegedésekben, bőrbetegségekben. 3 gépipari faluban és egy bánya dolgozóinak körében kimutatták, hogy a rákban szenvedők száma arányaiban meghaladja az átlagos mértéket. Az ólom újrahasznosító településeken az aggyal és a vérellátással kapcsolatos betegségek kockázata nagyobb. 

o nhiem tho lich.jpg
Hanoi hírhedt folyója: a fedetlen lefolyóvá vált To Lich

A várható élettartam alacsonyabb a termelést erőltetettebb ütemben végző falvakban, mint az átlagos terheltséggel működők esetében, és alacsonyabb, mint az országos szint.

Eközben a Környezetvédelmi És Technológiai Tudományos Intézet közzétette jelentését, melyből kiderül, hogy a kézműves telepóléseken a szennyvízminták 1oo százalékában magasabb a mérgező anyagok szintje a megengedett mértéknél. A felszíni és felszín alatti vizek mindegyike szintén a szennyezettség jeleit mutatja. 

Egyetlen vizsgált település hulladékkezelési megoldása sem felelt meg a környezetvédelmi törvény által előírt követelményeknek.
Hanoi hatósági szervek ellenőrző körútja során a Phu Nghia járásbeli Phu Vinh faluban - ahol a háztartások 9o százaléka rattan és bambusztermékeket állít elő - kiderült, hogy a környezet teljesen elszennyeződött a gyártás során használt vegyi anyagok miatt. A szennyvizet a kézműves falvakban egyáltalán nem kezelik, mielőtt leengedik a csatornákba.   

Tovább..

A Vietnami Tiszteletbeli Konzulátus hivatalos oldala, az AHEAD Global gondozásában.