Ugrás a főmenüre.

Kilencek – Kiállítás Keleten – északon és délen

Sárváry Katalin textilművész, Balás Eszter szobrászművész, Bakos Ildikó szobrászművész, Ducsai Péter és Molnár Kálmán grafikusművészek, Balikó Emese videoművész, Barabás Zsófia, Illényi Tamara és Őry Annamária, valamint
Dang Thu Huong festőművész

kilencek2.jpg

Kilenc magyar képző- és iparművész valamint egy vietnami kollégájuk rendkívüli kiállítása nyílt meg októberben Hanoiban, majd novemberben a csoport munkáit Ho Chi Minh-városba szállítva, a déli közönség számára is újrainstallálják a sokszínű anyagot. Az északi kiállítást Németh Zsolt államtitkár nyitotta meg, a délit pedig tiszteletbeli konzulunk, Do Van Thanh úr abszolválja. Rendkívülinek azért nevezhető a kiállítás, mert ennyi magyar művész egyszerre emlékezetünk szerint még soha nem szerepelt együtt vietnami kiállítótérben – az ellenvéleményeket a szerkesztőségbe várjuk – vagy azonnal közzétehehetők alább. A kiállításról hamarosan látható lesz egy rövidfilm, melyet szintén a magazinunkban közlünk. Addig is tekintsék meg az időközben megnyílt saigoni kiállításról Bencsik Andrea blogbejegyzését!

Közben Őry Annamária is feltöltött a blogjába néhány képet: itt láthatóak.

A kilenc alkotó közül néhányan ellátogattak a hanoi Népművészeti Múzeumba. Az alábbi beszélgetést ott rögzítettük (helykorlátozás miatt két részletben látható):

 

A Vietnami Tiszteletbeli Konzulátus hivatalos oldala, az AHEAD Global gondozásában.