Ugrás a főmenüre.

Hanoi az egyik legszennyezettebb város


Hanoi Ázsia egyik legszennyezettebb városa, mondják a külföldi szakértők.

Jacques Moussafir egy olyan francia cég képviseletében beszélt erről, amely számítógépes szimulációkat végez a légszennyezettség méréséhez és az időjárás-előrejelzés pontosabbá tételéhez.

xebuyt_Hanoi.jpg

Moussafir szerint a légszennyezés elsődleges forrása a közlekedés. A mértéke pedig PM10-ben kifejezve a négyszerese az Egészségügyi Világszervezet által elfogadható értéknek. A PM10 egy vegyes összetételű egység, amely tartalmazhat füstöt, savat, fémport és különféle szálló port. A nagyon kis méretű testek a védőmaszkon áthatolva eljutnak a tüdőbe és légzőszervi megbetegedéseket okozhatnak.

Mindenképpen javítani kell a tömegközlekedési hálózat minőségét. A környezetvédelmi tárca igazgató-helyettese, Hoang Duong Tung úr szerint Vietnámnak tanulnia kell a bangkoki példából, és a magasvasutat valamint a metróvonalat kell kiépíteni a levegő javításának érdekében.

A lakosság gyakran főz szénnel, ezt is vissza kell szorítani és a napenergiát használó megoldásokat kell előnyben részesíteni. Ha a levegő minősége Hanoiban tovább romlik, akkor a megbetegedések száma 2020-ra megduplázódik - figyelmeztetett Mousafir.

A Davosi Világgazdasági Fórumon kiderült, hogy Vietnám a világ tíz legszennyezettebb levegőjű országa közé tartozik.

 

Forrás: VN Express

A Vietnami Tiszteletbeli Konzulátus hivatalos oldala, az AHEAD Global gondozásában.