Ugrás a főmenüre.

Fegyelmezni kell a külföldi ingatlanfejlesztőket


Hanoi szigorú szabályozásokat javasol a külföldi ingatlanfejlesztési projektekre 

A közelmúltban kilencvenöt külföldi érdekeltségű, hanoi ingatlanfejlesztési befektetés kapott engedélyt a projektek megkezdésére, a valóságban a többségük azonban egy kapavágást nem tett az engedélyek kézhez vétele óta.

A VnMedia napilap szerint a 95-ből 88 összesen ezerötszáz hektár területet foglal el a városból, 17 bevásárlóközpontot, 66 irodaépületet és 5 golfpályát illetve parkot is magában foglalva. 

Három befektető a hírek szerint nem teljesítették a terület megtisztítását sem. A város vezetése a Hanoi Ingatlan-Alap Központot jelölte ki, hogy hajtsa végre a terület-megtisztítást a Nyugati-Tó, a Yen So Park és a Biotech Park projektek esetében. 

A Hanoi Tervezési És Beruházási Minisztérium egy jelentése szerint 88-ból 82 projekt elindult ugyan, de a teljesítés igen lassan halad. Néhány befektető egyszerűen nem követi az előzőleg elfogadott terveket. Erre tipikus példa a TSQ Vietnam Euroland projektje Mo Lao körzetben.

A TSQ Vietnam mellett a Togi Vietnam, a Pacific Land Vietnam és a Pacific Thang Long mind azok között a nagy külföldi szereplők között vannak, akiknek túlságosan is lassan haladnak a projektjeik Hanoiban. 

A TSQ Vietnam 100%-ban lengyel befektetés, jól ismertté a "Ha Tay Milleniumi Torony"  projekttel váltak, amely Ha Dong körzetben található. A projektben elvileg két 45 emeletes tornyot húznak fel, a befektetés összege pedig 37,6 millió dollár.

2006 novembere óta azonban, amikor is az engedélyeket megkapták és a területet  lefoglalták az építkezéshez, semmilyen mozgás nem történt. 

Mindeközben a TSQ Vietnam masik projektje, a Ha Dong körzetbeli Euroland projekt önkényesen eltért a megállapodásbeli tervektől.

Egy másik nagy befektető is híressé vált a lassúságáról, ez egy ír érdekeltségű cég, a neve Pacific Thang Long, akik a Giang Vo Komplexumot építenék a Ngoc Khanh utca 15-17 alatt.  Ezt a 70 millió dolláros projektet 2007-ben engedélyezték, de az "építkezés megkezdéséhez szükséges előkészületeknek" azóta sincs vége.  

A Pacific Land Vietnam a Habiotech Parkkal került hasonló helyzetbe: a 250 millió dolláros fejlesztés 2008-as start óta még a terület megtisztításáig sem jutott el. 

Tovább..

A Vietnami Tiszteletbeli Konzulátus hivatalos oldala, az AHEAD Global gondozásában.