Ugrás a főmenüre.

Egy nanotechnológus véleménye


Egyre több magyar ismeri fel Délkelet-Ázsia, és azon belül Vietnám lehetséges üzleti jelentőségét Magyarország szempontjából. Többen többfelé próbálkoznak, erőfeszítéseik bizonyos esetekben kikerülnek az internetre is.

Legutóbb Dr. Sümegi Mihály nanotechnológussal találkoztunk Budapesten, akinek kutatásaiból már több eredményes termék is született, mint például a növényi alapanyagú gombásodást gátló festékadalék, vagy az ugyancsak penészgátló és semlegesítő adalék különféle textíliákhoz, bőrkészítményekhez. Aki hosszabb időt töltött már Vietnámban, az azonnal kapcsol, mennyire fontos lehet egy ilyen, már sok helyütt bizonyítottan hatásos készítmény a magas páratartalmú országban.

Sümegi úrnak azonban sok más hasznos holmi is van a tarsolyában, amelyek a környezetvédelemben, kórházi hulladék kezelésében stb. hathatós segítséget nyújthatnak. A nanotechnológus viszonylag későn ismerkedett meg Vietnámmal, az ott szerzett élményei azonban annyira motiválták őt, hogy külön weboldalt indított a témában. Sajátos stílusú, esszébe hajló írásaiból nem is a tudós, hanem a lelkes gondolkodó bontakozik ki. Ezt szeretnénk a Kedves Olvasók figyelmébe ajánlani.

Dr. Sümegi Mihály: Vietnam Fan Club

A Vietnami Tiszteletbeli Konzulátus hivatalos oldala, az AHEAD Global gondozásában.