Ugrás a főmenüre.

Boldog Új Évet!

Idén január 23-án kezdődik az új év Vietnámban.

bigc.jpgIdén is a szokásos zsúfoltság jellemzi a boltokat, utcákat és a bevásárlóközpontokat is Hanoiban. A vásárlóerő, az ünnepre, ajándékozásra elköltött összegekek ellentétben pl. a magyarral nem csökkentek a tavalyi évhez képest.

A fiatalabbaknak legfeljebb a Csinibabából ismerős háztömb-bulik és egyéb összejövetelek itt a 21. század része. Érdekesség, hogy az ilyen partikon, ahol a lakók legfiatalabbjától az idősekig mindenki jelen van, egyre gyakoribb a "nyugati" ételek fogyasztása. Pl. saslikot készítenek, virslit esznek ecetes uborkával. Mindehhez pedig vörösborral és whiskyvel koccintanak. De lehet kapni Törley pezsgőt is a szupermarketekben, ebből valamiért az édeset hozzák nagyobb mennyiségben - emellett szerencsére megtalálni a BB demi sec, félszáraz változatát is. Sőt, Magyarországon készült orosz pezsgőt is vehetünk Hanoiban. Hogy mik vannak.

vengrija.jpg

Idelent egy rövid videón pedig a Holdújév "karácsonyfáit" láthatják Kedves Olvasóink, először a "quat" nevű gyümölcsfa látható, a második, ritkás ágú fácska pedig barackvirág fa. Mindkettő a Holdújév szimbóluma, a gyerekek ugyanúgy örülnek nekik, mint a magyar gyerekek a karácsonyfának.

 

A Vietnami Tiszteletbeli Konzulátus hivatalos oldala, az AHEAD Global gondozásában.