Ugrás a főmenüre.

A messziről jött ember újabb esete

Ismét pontosítunk egy indexes bulvárt

Az index.hu legújabb Vietnámmal kapcsolatos bulvárjában is pontatlanságot találtunk, melyet alább korrigálunk.

Illegális utcai versenyzők

Feltűnést keltett a Thanh Hoa megyei rendőrség szokatlan módszere, amellyel sikerrel kaptak el több, szabálytalanul nagy sebességgel hajtó, egymással versenyző motorost. A rendőrök halászoktól kölcsönzött hálót vetnek ki a motor hátsó kerekére, amely képes blokkolni a járművet (MTI-től átvett indexes szöveg itt)

batca (2).jpg

Eddig a bulvárhír összefoglalása, most lássuk, hogyan számol erről be a vietnámi média, amely valószínűsíthetően kompetensebb a kérdésben.

VNMedia.vn, illetve baomoi.com - A közlekedési miniszter, Dinh La Thang úr is tájékozódott a Thanh Hoa megyei rendőrség gyorshajtó befogási módszeréről. A helyi rendőrség jelentése szerint a halászhálós megoldás következtében jelentősen csökkent az illegális utcai versenyzések száma.

Sajnos a feltartóztatott járműveket sok esetben elkobozni nem lehet, mert az érvényes rendelet értelmében csak a tulajdonostól vehetnék el azokat, ám az illegális versenyzők többnyire mások járműveit használják. Ez az általános jogi nehézség egyébként már messze túlmutat a halászhálós érdekességen, hiszen nemcsak motoros, hanem gépkocsis szabálysértők is akadnak szép számmal. 

batca.jpg


A csavar azonban az indexes magyar híradáshoz képest azt, hogy a hatékonysága mellett igenis veszélyes a halászháló kerékre dobása, és ha az elkövető túl nagy sebességgel halad, akkor elkerülhetetlen, hogy befogáskor felbukjon a motorral. Az utóbbi hetekben meg is nőtt félelem a módszer miatt és számosan tiltakokozásuknak adtak hangot Thanh Hoában, mire a rendőrség a halászháló alkalmazását felfüggeszteni kényszerült.

batca (1).jpg

A Vietnami Tiszteletbeli Konzulátus hivatalos oldala, az AHEAD Global gondozásában.