Ugrás a főmenüre.

A K.Ro Café

Magyar ételek és italok..

A K.Ro Café fontos szerepet tölt be Hanoiban a magyarság délkelet-ázsiai imázsépítésében. Tulajdonosa, Tuan úr készséggel ajánlotta fel az együttműködés lehetőségét az AGA

által támogatott VHCC (Vietnámi-Magyar Kulturális Klub) számára. Miből is áll ez? A VHCC a kávézó irodájában kapott egy íróasztalt, így a napi teendőket a Ba Trieu úti főhadiszállás mellett innen is el lehet látni, amire a következők miatt van szükség. A Ba Trieu úti iroda az ifjúsági tárca komplexumán belül található, ahol este 5-6 után már nem lehet programokat csinálni. Márpedig a VHCC tevékenységében filmvetítések, kiállítások, olvasóestek, kisebb, magyaros gatszronómiai bemutatók stb. is szerepelnek. A kis kávézó minderre tökéletesen alkalmas. A Nyugati-tó déli részén, nem messze a magyar nagykövetségtől a Thuy Khue út 152/D alatt található a négyszintes objektum konyhával, wifivel és minden alapvető szolgáltatással kielégítően felszerelve - ezeket még mindig ki kell emelni, mert az átlagos fölötti szintről beszélünk.


Az alkalmasságot bizonyítandó a K.Ro az elmúlt két hónap alatt már több magyar vonatkozású eseményt is befogadott. Ezek között szerepelt két magyar gasztronómiai bemutató (gulyáslevest és töltött káposztát valamint magyar recept szerint készült csemegeuborkát lehetett fogyasztani és került az asztalra bejgli is természetesen magyar borok társaságában), itt találkozott a BKF rektora a vietnámi öregdiákokkal, valamint másfél hete itt nyitották meg a "Hidak" c. fotókiállítást három nagykövet részvételével. Vizi László mellett a rendezvényen Dung úr, volt magyaroszági vietnámi nagykövet és utódja, Ngo úr is megjelent.


Sokan álmodtak már arról, hogy Hanoiban magyar éttermet nyitnak. Voltak is ilyen irányú próbálkozások. A K.Ro más utat jár: a vietnámi ételek mellett kínál néhány magyar sajátosságot, mint pl. a magyar receptúra szerint készülő kolbászt, lehet kapni tormát, bejglit, halászlevet és töltött káposztát. Valószínűleg a K.Ro az első hely, ahol a híres, magyar pálinkát is lehet fogyasztani a Vietnámban már hagyományosnak mondható magyar borok mellett.


A K.Ro Café nagyszerűsége minden pátosz nélkül az, hogy sok és sokféle, viet-magyar kapcsolatokat ápoló magánember, cég és szervezet tudott már röpke két hónap alatt, többször is együttműködni, összedobni mindazt, ami egy kiállításhoz vagy akár magasrangú vendégek méltó fogadásához szükséges.Kedves Barátok és Ismerősök!
Köszönjük az együttműködésetek:

K. Ro Cafe, Tuan úr
Hipt Group, Vo Van Mai úr
Vietnami-Magyar Kulturális Klub
Vietnámi-Magyar Baráti Társaság
Tan Binh Minh Vállalat
Viet-Hung Szalámi
Ahead Global Szövetség

A Vietnami Tiszteletbeli Konzulátus hivatalos oldala, az AHEAD Global gondozásában.