Ugrás a főmenüre.

A központi banknak következetes politikát kell folytatnia

"Valami zavart érzek az erőben.." (Kitől származik az idézet? A megfejtő a Just Massage vendége lehet)

Vietnam központi bankjának szüksége van arra, hogy tiszta és következetes irányelvet fogalmazzon meg a hitelesség helyreállítása érdekében, miután a meglódított kamatlábakkal hozzájárultak a gyorsuló inflációhoz – vélik elemzők.

             Ha Van Hien  Ha van Hien.jpg

Az erre vonatkozó politika igen zavaros volt 2010-ben, és ez befolyásolta a gazdaság stabilitását, állapította meg szombaton a parlament gazdasági bizottsága előtt Vo Tri Thanh, a Központi Gazdasági Menedzsment Intézet szakértője. A Vietnami Állami Bank következetlen monetáris és valuta politikája hatott a központi bank elvárásaira, mondta.

A bizottság elnöke, Van Hien szerint a depozit és a kölcsön aránya a délkelet-ázsiai országban igen komplikálttá vált, különösen az utóbbi két hónap folyamán. Néhány kereskedelmi bank a letét arányát egészen 18 százalékig emelte november folyamán, adta hírül a VN Economy hírügynökség december 8-án.

A kormány küzdött az infláció megfékezéséért, amit a gazdasági növekedés, a magasabb élelmiszerárak és a a gyengébb árfolyam táplált. Az infláció messze meghaladta az előrejelzésünket, és ehhez a magas kamatlábak is hozzájárultak – mondta Van Hien.

Tran Du Lich.jpg Tran Du Lich

 A fogyasztói árak növekedése 11.75 százalékra gyorsult decemberben, ami 2009 februárja óta a leggyorsabb elmozdulás a hanoi Általános Statisztikai Hivatal adatai szerint. A kormány, úgy tűnik, nem követte a monetáris politika szabályait, hogy az inflációt megfékezze, állította a nap folyamán Tran Du Lich, a gazdasági bizottság tagja.

Forrás: Thanh Nien News

A Vietnami Tiszteletbeli Konzulátus hivatalos oldala, az AHEAD Global gondozásában.