Ugrás a főmenüre.

Viet művészek – sorozat

Kortárs vietnami művészeket szeretnénk bemutatni a magyar közönségnek most induló sorozatunkkal. Reméljük, Olvasóink így némi "képet" tudnak majd alkotni a jelenlegi vietnami trendekről, ízlésvilágról, amely a szerkesztők véleménye szerint nem is olyan idegen a mi európai szemeinknek.
 

I. Mai Huong, festőművész
Huong hoa si.jpg
Mai Huong asszony művészcsaládba született, hiszen édesapja és bátyja szintén festő. A környezet adta magát, gyermekkorától kezdve festékek, ecsetek és természetesen képek között nőtt fel, figyelve apja és festőbarátai beszélgetéseit művészetről, emberi sorsokról, társadalomról.

A Hanoi Művészeti Egyetemen tanult, ahol néhány tanára nagy hatással volt rá, így pl. Trong Cac és Le Quoc Bao.
Az Ifjúsági Kiadónál az arculattervezési munkák mellett alkalmazott grafikusként is dolgozik, ez utóbbi területen ezüstmedált kapott 2004-ben a Nemzeti Alkalmazott Grafikai Kiállításon.

Nemzetközi díjai között lengyel és német kitüntetés is szerepel.
Erőssége az akril, képeinek „főszereplője” többnyire a fény; az emberek a munkáiban szeretik a tág tereket, a szellősséget.
Legutóbbi, gyűjteményes kiállításán több mint negyven munkáját láthatta a közönség Hanoiban a belvárosi Képzőművészeti Galériában. A kiállítást többek között az Ahead Global Szövetség is támogatta.

Ezen a kiállításon szerepeltek az alábbi képek is:

 

 

Chuong mo.jpg

Gio trang.jpg

Mien den.jpg

Tim.jpg

Con gai toi.jpg

Mai Huong honlapja

A Vietnami Tiszteletbeli Konzulátus hivatalos oldala, az AHEAD Global gondozásában.