Ugrás a főmenüre.

Színes

1  2  3  4  5  6  7 

Mobiltelefonok Vietnamban 2010.03.24.

Mobiltelefonok VietnambanTalán nem fölösleges egy kis tájékoztató a vietnamiak mobilhasználatáról és a felhasználói piac néhány jellegzetességéről. Az első, kétséget kizáróan kellemes hír az ideutazók számára, hogy a mobiltarifák – összehasonlítva a magyarral – sokkal kedvezőbbek (mondhatni, ezzel is nagyobb errefelé az egyén szabadsága, ami egyébiránt érdekes kutatási terület).

tovább...

Boldog új évet kívánunk! 2010.03.05.

Boldog új évet kívánunk!A holdújév (Tét) Vietnamban idén a Gergely-naptár szerinti február 13-ára esett. Ez az év legnagyobb ünnepe, általában a mi karácsonyunkhoz szokták hasonlítani meghittsége, családi jellege miatt. Az időtartama hivatalosan nem hosszabb, mint a karácsony, de mégis az a jellemző, hogy az év utolsó napja után március elejéig sokan nem dolgoznak. Ilyenkor az egész országban, különösen a kisebb helyeken gondba kerülhet az utazó, mert a szolgáltatóipar nagyrészt szintén takarékon üzemel. Az árak megemelkednek, utazás, étkezés, szállás, mind-mind egy kicsivel többe kerül, mint az év munkanapjain.

tovább...

MEGHÍVÓ 2010.03.02.

MEGHÍVÓSzeretettel meghívjuk Önt, családját és barátait a Vietnamban megjelent magyar könyvek bemutatójára,  március 10-én 17 órára, a Magyar Írószövetség  klubtermébe (Budapest VI. kerület, Bajza utca 18.).

tovább...

East Meets West Foundation – AGA koprodukció 2010.02.16.

East Meets West Foundation – AGA koprodukcióAz amerikai–vietnami Ngo és az AGA koprodukciójában készült az alábbi rövid dokumentumfilm, amely a vietnami televízióban és  Los Angelesben is bemutatásra kerül. Mementó a vietnami háborúban harcoló, vegyszerrel mérgezett katonák egyike és családja folyamatos küzdelmének.

tovább...

Tam Đảó-i magaslatok: szeméthegyek 2010.02.16.

Tam Đảó-i magaslatok: szeméthegyekTam Đảo közkedvelt kirándulóhely Hanoitól kb. 65 kilométerre – más források szerint inkább 75-re. A pontos távolság megadásával hétköznapi viszonylatokban nem sokat törődnek errefelé: menj, aztán majd odaérsz valamikor. A motorkerékpárom mérőórája mindenesetre hatvanvalahány kilométert mutatott a faluközpontba érve.

tovább...

Fogadás Saigonban és Hanoiban 2010.01.27.

Fogadás Saigonban és HanoibanAz Ahead igazgatósága decemberben a saigoni tiszteletbeli konzulátussal közös irodában kezdte utolsó negyedévi rendes látogatás sorozatát. Do Van Thanh konzul úrral közösen hallgatták meg a meghívott vendégek térségértékelőit a befektetési és egyéb, helyi üzleti hírekkel kapcsolatban.

tovább...

Vietnam kézművestermékei Magyarországon 2010.01.13.

Vietnam kézművestermékei MagyarországonÜzletember-találkozót szervezett az Ahead-Indokína Kft.

tovább...

Ha Long Öböl – 2009. november 2010.01.01.

Borkóstolás Hanoiban 2009.11.13.

Borkóstolás HanoibanEgy étterem nyitóünnepségén az Ahead is bortkóstoltatott Hanoiban. Sokan visszajöttek, és újra kértek bort a poharukba: az egri bikavér és a pinot noir mindenkinek ízlett.

tovább...

Milyen egészségesen táplálkoznak a vietek! Valóban...? 2009.10.23.

Milyen egészségesen táplálkoznak a vietek! Valóban...?Amikor turistaként megérkezünk Vietnamba és látjuk, milyen sok zöldség és gyümölcs szerepel a vietnami étrendben, azután pedig gyönyörködünk a viet emberek természet adta szépségében, azt gondoljuk, na, itt aztán rendben van a táplálkozás!

tovább...

1  2  3  4  5  6  7 

A Vietnami Tiszteletbeli Konzulátus hivatalos oldala, az AHEAD Global gondozásában.