Ugrás a főmenüre.

Üzlet

1  2  3  4  5 

Magasabb üzemanyagárak: magasabb szállítási költségek 2011.02.28.

Túl az egymilliomodik Visa-kártyán 2011.02.14.

Nukleáris energia: megállapodás Japánnal 2011.02.06.

A minisztérium nem engedélyezi az új légitársaságot 2011.01.09.

A központi banknak következetes politikát kell folytatnia 2010.12.27.

A központi banknak következetes politikát kell folytatnia"Valami zavart érzek az erőben.." (Kitől származik az idézet? A megfejtő a Just Massage vendége lehet)

tovább...

Magyar vállalatok tapasztalatai a Távol-Keleten 2010.11.02.

Magyar vállalatok tapasztalatai a Távol-KeletenMonori Gábor, az MTA Világgazdasági Kutatóintézetének munkatársa egy hónappal ezelőtt érkezett Hanoiba, hogy a magyar kis- és középvállalatok számára üzleti környezetfelmérést végezzen az indokínai térségben. A kutatás leghangsúlyosabb területe Vietnam. A munka további célja, hogy rávilágítson a vietnami–magyar kapcsolatokban rejlő kritikus pontokra, egyrészt a kedvező lehetőségek, másrészt a veszélyek szempontjából. Az elmúlt egy hónapban, a többtucatnyi szakmai és kötetlen beszélgetés során, a kutató az előzetes tervnek megfelelően, nagymennyiségű, az üzleti életből szerzett információt gyűjtött össze. A kutatómunka további két hónapja változatos „terepen” folytatódik, terítékre kerül Saigon, majd pedig más régióbeli térségek is.
Mivel az elmúlt évek folyamán Monori elsősorban a magyar–kínai üzleti relációval foglalkozott, ezért most egy ilyen jellegű tanulmányát tárjuk a Viethung Magazin olvasói elé. A munka nemrégen a Világgazdasági Kutatóintézet egyik tanulmánykötetében is megjelent, jelenlegi kutatásának pedig közvetlen előzménye.

tovább...

Staféta: Lénárt István az új külgazdasági szakdiplomata Hanoiban 2010.10.14.

Staféta:  Lénárt István az új külgazdasági szakdiplomata HanoibanA hanoi magyar nagykövetségen a rendes idő lejártával Lénárt István váltotta nemrégiben Szabó Zoltánt.

tovább...

A vietnami tőzsde rövid története 2010.10.05.

A vietnami tőzsde rövid történeteTa Son úr a Corvinus Egyetemen végzett Budapesten, hazatérve a tőzsdével kezdett el foglalkozni. Megkértük, hogy beszéljen a viet pénzpiac kialakulásáról.

tovább...

Újabb amerikai üzlet: Air Mekong 2010.10.01.

Újabb amerikai üzlet: Air MekongAz USA-tól bérelnek repülőgépeket a vietnamiak az új légitársasághoz

tovább...

A Kerberos Security Laoszban 2010.09.25.

Valódi termék, igazi magyar siker Laoszban, ez a Kerberos Security. Kisfilm

tovább...

1  2  3  4  5 

A Vietnami Tiszteletbeli Konzulátus hivatalos oldala, az AHEAD Global gondozásában.